Hakkımızda

2006-2007 eğitim –öğretim yılında Muhasebe ve Vergi uygulamaları programı Muhasebe ve Vergi Bölümü altında örgün eğitim olarak faaliyete geçmiştir.
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı, işletmelerin muhasebe bölümleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının muhasebe servislerinde sorumluluk üstlenebilecek, Muhasebe, finans, işletme yönetimi ile Türk vergi sistemi ve mali mevzuat konularında bilgi sahibi, nitelikli ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Kayıt olunan bir programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek gerekmektedir. Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Ön Lisans Programı alanında Ön Lisans Derecesi (İktisadi ve İdari Programlar) almaya hak kazanmaktadırlar.
Program mezunları, başta Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir (SMMM) ile Yeminli Mali Müşavir (YMM) bürolarında yardımcı eleman olarak çalışabildikleri gibi, dikey geçiş yapmak suretiyle dört yıllık lisans eğitimlerini tamamlamaları ve gerekli yasal koşulları da karşılamaları durumunda SMMM belgesini alarak kendi muhasebe ofislerini açabilirler. Sınavlarda başarılı olmaları halinde Bağımsız Denetçi, Vergi Müfettişi, SGK Müfettişi gibi, kamu kurum ve  kuruluşlarında üst düzey kadrolarda yönetici olabilirler.Özel sektörde ise mezunlarımız; bankaların, sigorta şirketlerinin ve dış ticaret işletmelerinin ilgili alanlarında, turizm, inşaat ve endüstri işletmelerinde muhasebe personeli, muhasebe uzmanı, muhasebe yetkilisi ünvanları ile işe başlayarak, ilerleyen dönemlerde muhasebe şefi, muhasebe müdür yardımcısı ve müdür olarak görev yapabilirler.
Eğitimine devam etmek isteyen mezunlarımız, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavından (DGS) alanlarına uygun yeterli puanları almaları halinde üniversitelerin dört yıllık lisans programlarına geçiş yapma hakkını elde edebilmektedirler. Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları Şunlardır: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ekonomi İktisat İşletme İşletme Bilgi Yönetimi İşletme Enformatiği İşletme-Ekonomi Lojistik Yönetimi Maliye Muhasebe Muhasebe Bilgi Sistemleri Muhasebe ve Denetim Muhasebe ve Finans Yönetimi Muhasebe ve Finansal Yönetim Uluslararası Finans Uluslararası İşletme Uluslararası İşletmecilik Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Uluslararası Ticaret Uluslararası Ticaret ve Finansman Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Uluslararası Ticaret ve Lojistik